Barometer hotelových cien spoločnosti hotel.info

24.01.2012 Celý región

Norimberg 24. januára (PROTEXT/ots) - Barometer hotelových cien spoločnosti hotel.info: V ktorých krajinách môžu nocujúci hostia ušetriť

V ktorej krajine mohli hoteloví hostia profitovať z výhodných cien izieb a kde boli nocľahy drahšie? hotel.info [ http://www.hotel.info ], bezplatná online rezervačná služba hotelov pre viac ako 210 000 hotelov na celom svete, zisťovala priemerné ceny izieb za štvrtý štvrťrok roku 2011 v Európskej únii.
Výsledok:
- Švédsko je s odstupom krajina najdrahších hotelov v EÚ
- Nocľahy na Slovensku sa v porovnaní s rovnakým štvrťrokom minulého roku zlacnili
- Izby v Litve nie sú ani spolovice také drahé ako izby v krajine na čele rebríčka

Priemerná cena za izbu vo štvrtom štvrťroku 2011 bola vo Švédsku 134,22 eur za nocľah, čo je najviac v rámci celej EÚ. Na mieste číslo 2 sa s cenou 123,48 eur nachádza Dánsko. Kým v oboch škandinávskych krajinách zostala priemerná cena stabilná, hoteloví hostia v Spojenom kráľovstve, ktoré sa umiestnilo na tretej priečke, museli v porovnaní s minulým rokom siahnuť podstatne hlbšie do vrecka. Po 116,14 eurách vo štvrtom štvrťroku 2010 stáli izby v poslednom štvrťroku 120 eur, čo znamená nárast o 3,37 %. Okrem Švédska a Dánska patrí k piatim najdrahším destináciám v rámci Európskej únie aj jej tretia škandinávska krajina, Fínsko. Tu došlo k nárastu priemernej ceny za nocľah o 2,74 % na približne 116 eur.

O čosi lacnejšie boli izby na Slovensku. Oproti štvrťroku za predchádzajúci rok klesla priemerná cena v tejto krajine vo štvrtom štvrťroku 2011 o 3,46 % na približne 82,00 eur. Ľudia hľadajúci hotelové ubytovanie mohli ušetriť predovšetkým v Poľsku.

Celý tlačový oznam nájdete tu:
http://www.hotel.info/Press.aspx?mode=article&item=1465
 

Vyberte región